Τα "μπικικίνια", η αξιοπρέπεια και οι... δημοκρατικές ευαισθησίες του Δημάρχου

Πριν λίγο καιρό, χρησιμοποιώντας κάθε είδους τεχνάσματα, όπως π.χ. την οικονομική επιτροπή, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος, παρέκαμψε "τεχνιέντως" ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του συμβουλίου κοινότητας Κλειτορίας και τροποποίησε το αρχικό σχέδιο της υπό κατασκευή πλατείας, προκαλώντας την οργή του Προέδρου Γ. Παπακανέλλου.

Πριν από μια εβδομάδα περίπου, γι' άλλη μια φορά, παρακάμφθηκε "τεχνιέντως" από τον ίδιο τον κ. Παπαδόπουλο, απόφαση του συμβουλίου κοινότητας Καλαβρύτων, που προέβλεπε την απομάκρυνση του περιπτέρου από τον πεζόδρομο στο πάνω μέρος του Μουσείου.

Βέβαια ο νόμος, όπως ψηφίστηκε μετά τις εκλογές, δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε δήμαρχο να παρακάμψει τις όποιες αποφάσεις των συμβουλίων κοινότητας, αφού η νομοθεσία, αντίθετα με ότι ίσχυε πριν τις εκλογές όταν και αποφάσισαν να εκτεθούν θέτοντας υποψηφιότητα οι κοινοτικοί σύμβουλοι, δίνει σε αυτές μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Όμως κάθε δημοκρατικός πολίτης νομίζω θα συμφωνήσει ότι, ένας δήμαρχος, ιδιαίτερα αν προέρχεται από τον χώρο του κέντρου όπως ο κ. Παπαδόπουλος, ακόμα και αν ο νόμος του δίνει τη δυνατότητα να μην το κάνει, θα έπρεπε να λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τέτοιες αποφάσεις των κοινοτικών συμβουλίων. Ιδιαίτερα δε όταν αυτές είναι ομόφωνες, με δεδομένο ότι τα κοινοτικά συμβούλια εκφράζουν τη βούληση των τοπικών κοινωνιών, πολλώ δε μάλλον όταν η πλειοψηφία αυτών αποτελούνται από ανθρώπους που τον στήριξαν στις εκλογές.

Αν εκτός από τα παραπάνω, λάβει κανείς υπόψη του και τη συμπεριφορά του κ. Παπαδόπουλου στα δημοτικά συμβούλια, όπου προσπαθεί να φιμώσει ή να απαξιώσει όποιον έχει αντίθετη άποψη, (γεγονός που και αυτό το έχουμε καυτηριάσει μέσα από το KN), μάλλον δεν θα τον χαρακτήριζε δήμαρχο με... ιδιαίτερες δημοκρατικές ευαισθησίες.

Όσον αφορά την απορία αρκετών συμπολιτών μας, γιατί δεν αντιδρούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης σε τέτοιου είδους συμπεριφορές του Δημάρχου, η απάντηση είναι γνωστή κι έχει γραφτεί πάλι σε παλαιότερο άρθρο του ΚΝ. 

"Η σιωπή είναι... μισθός"!

Βλέπετε, για να αρνηθεί κάποιος τα "μπικικίνια", μάλλον θα πρέπει να διαθέτει λίγο παραπάνω αξιοπρέπεια. Λέξη που δυστυχώς για πολλούς είναι άγνωστη από το λεξιλόγιό τους...

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.