Το συντριβάνι της πλατείας

Ήταν Ιανουάριος του 2020, όταν η τεράστια πέτρα που υπερκάλυπτε το συντριβάνι της κεντρικής πλατείας των Καλαβρύτων …έσπασε.

Ξεπεράσαμε το αρχικό σοκ από τη μια, αλλά αισθανθήκαμε κάπως τυχεροί από την άλλη, αφού μόλις λίγους μήνες πριν, τον Σεπτέμβριο του 2019, είχε αναλάβει η νέα δημοτική αρχή, αυτή της παράταξης Παπαδόπουλου, που το κεντρικό της προεκλογικό σύνθημα ήταν “...να διώξουμε το λίγο που δεν ταιριάζει στον τόπο μας”.

Σκεφτήκαμε έτσι ότι, τώρα που έχουμε διώξει το “λίγο” και έχει αναλάβει το δήμο το “πολύ” σε λίγες μέρες, άντε σε κανα δυο εβδομάδες, το συντριβάνι της κεντρικής πλατείας των Καλαβρύτων θα λειτουργήσει ξανά.

Έλα όμως που κλείνουμε σχεδόν ένα χρόνο, δέκα μήνες συγκεκριμένα, και το συντριβάνι εξακολουθεί να παραμένει… κουφάρι!

Ένα κουφάρι το οποίο στέκει εκεί αγέρωχο, να θυμίζει σε όλους εμάς ότι, καθημερινά θα υφιστάμεθα τις συνέπειες της ψήφου μας.

Να δείχνει στους επισκέπτες της πόλης των Καλαβρύτων το μέγεθος της μιζέριας μας και της κακομοιριά μας.

Καλά ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο… ασχολούνται μόνο με μεγαλόπνοα σχέδια ανάπτυξης. Ασχολούνται μόνο με… αεροδρόμια, αστεροσκοπεία, γαλακτοκομικές σχολές, θέατρα, παραστάσεις, άρτους και θεάματα!!! Σιγά μην κάτσουν να ασχοληθούν με το συντριβάνι.

Καλά το Τοπικό Συμβούλιο Καλαβρύτων… αυτοί πρέπει πρώτα να λύσουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα.

Ο νέος όμως αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου Καλαβρύτων και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΑΝΑΣΑ που έχουν τα μαγαζιά τους απέναντι και σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων; Δεν το βλέπουν κάθε μέρα; Τους αρέσει αυτό το θέαμα; Ποιος ξέρει; Μπορεί και να τους αρέσει αλλιώς πως εξηγείται το γεγονός ότι δεν έχουν κάνει κάτι μέχρι σήμερα;

Επειδή όμως, υπάρχουν και άνθρωποι που το θέαμα αυτό του κουφαριού στην πλατεία, ούτε τους ικανοποιεί, ούτε τους αρέσει, ούτε τους τιμά σαν καλαβρυτινούς, ας μας πει τουλάχιστον κάποιος αρμόδιος…

Έχει σκοπό να το φτιάξει ο Δήμος και στερείται χρημάτων; Γιατί αν ισχύει αυτό, να μαζευτούμε δυο τρεις, να βάλουμε από το υστέρημά μας ένα πενηντάρικο ο καθένας, γιατί παραπάνω δεν χρειάζονται, να πάρουμε τέσσερα φωτιστικά και ένα κανονάκι να εκτοξεύει νερό, να τα κάνουμε δωρεά μπας και ξαναγίνει συντριβάνι.

Σίγουρα βέβαια, δεν θα ταιριάζει στα μεγαλόπνοα σχέδια της παράταξης Παπαδόπουλου αφού δεν θα αποκτήσει ήχο, χρώμα και φως, ούτε θα εκτοξεύει νερό στα… επουράνια, αλλά το βέβαιο είναι ότι θα συμμαζευτεί κάπως…

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.