Στραβός είν' ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;

"Εκείνο που παρατηρώ το τελευταίο διάστημα, και θα με συγχωρέσετε κύριε Θεοχάρη, είναι ότι, ό,τι διαβάζετε στον τύπο, τρέχετε να το παρουσιάσετε σαν πρόταση της παράταξης σας και ζητάτε να γίνεται συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο...", "δεν υπάρχει έργο παράταξης εδώ. Όταν μιλάμε σαν δημοτικό συμβούλιο είμαστε όλοι ένα σώμα...", είπε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια της 2ης τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων στις 12 Φεβρουαρίου 2021.

Το γεγονός αυτό, αναμφίβολα αποτέλεσε μια προσπάθεια του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα και να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από την ενημέρωση που ζήτησε ο κύριος Θεοχάρης και η παράταξή του για το θέμα της επέκτασης της γραμμής του οδοντωτού στην Αγία Λαύρα.

Και όλη αυτή η προσπάθεια από πλευράς δημάρχου έγινε, επειδή αποκαλύφθηκε ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι στον αέρα, χωρίς καμία υπόσταση, κανένα σχεδιασμό και με τους ανθρώπους του ΟΣΕ όπως μάθαμε, να... "τραβάνε τα μαλλιά τους" με όσα άκουσαν στην πρόσφατη συνάντηση τους από το δήμαρχο.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, καταφέρθηκε κατά δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, οι οποίοι όπως ισχυρίστηκε, διέρρευσαν πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα στα ΜΜΕ. "...τους ξέρουμε ποιοι είναι" είπε χαρακτηριστικά, απαιτώντας μάλλον από αυτούς, εμμέσως πλην σαφώς,  είτε να μην έχουν άποψη, είτε να μην την εκφράζουν και να την κρατούν για τον εαυτό τους.

Το περίεργο όμως είναι, ότι δε βρέθηκε ούτε ένας από τους δημοτικούς συμβούλους να τον επαναφέρει στην τάξη.

Ας έχουν υπόψη τους όμως, ότι η αφωνία τους ειδικά στα δημοτικά συμβούλια, εκτρέφει την αλαζονεία του Θανάση.

Θα πρέπει να ακουστεί η φωνή τους αν δεν θέλουν να συνδέσουν το όνομά τους με την χειρότερη ίσως τετραετία δημοτικής διακυβέρνησης του τόπου μας.

Όσο για τη φράση του δημάρχου, "αυτή η τακτική εμένα δε μου αρέσει...", που είπε στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να δείξει την ενόχλησή του για τις διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν, δείχνει την νοοτροπία μια άλλης εποχής...

Σίγουρα δείχνει μια καθεστωτική αντίληψη ξένη για τον Μαρτυρικό Δήμο και την πόλη των Καλαβρύτων.

Τα μεγάλα έργα θέλουν όραμα, σχεδιασμό, πείσμα και μεθοδικότητα, έννοιες μάλλον άγνωστες για τον δήμαρχο. "Εδώ τόσο καιρό τώρα, δεν μπορεί να απομακρύνει ένα κουφάρι περιπτέρου από τον πεζόδρομο, ή να επισκευάσει ένα χαλασμένο συντριβάνι στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων... Περιμένετε να σας φτιάξει σιδηροδρομική γραμμή για το Χιονοδρομικό, Αστεροσκοπεία, αεροδρόμια, ελικοδρόμια, κέντρα ιστορίας και πράσινα άλογα;" έλεγε πρόσφατα συμπατριώτης μας κοιτώντας το μισογκρεμισμένο περίπτερο στον πεζόδρομο έξω από το Μουσείο.

Και μάλλον είχε δίκιο.

Ρε μπας και έχουμε εμείς τελικά άδικο και είναι... ο γιαλός στραβός;

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.