ΠΥΛΩΝΕΣ ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ: Ο Ιερώνυμος τα αντισταθμιστικά, ενώ ο Θανάσης... πέρα βρέχει!

Διαβάζουμε στο mononews.gr, σε ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαρίνας Πρωτονοταρίου ότι:

Νέο «χτύπημα» κατάφεραν οι πέντε καλόγριες της μονής των Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων στον ΑΔΜΗΕ, στο ηλεκτρικό σύστημα της Πελοποννήσου και στα αιολικά πάρκα 1000 MW που περιμένουν να συνδεθούν, αφού έφεραν και νέα καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου του ΑΔΜΗΕ. Οι καλόγριες κατέθεσαν, την Παρασκευή που πέρασε, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των εργασιών του ΑΔΜΗΕ και κέρδισαν προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 16 Δεκεμβρίου! Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ διαβάζουμε ότι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος, είχε αναλάβει να κάμψει τις αντιστάσεις των αγωνιστριών καλογριών της μονής των Αγίων Θεοδώρων, φυσικά με το αζημείωτο. Μετά από μεγάλες προσπάθειες, επαφές και συζητήσεις, Ιερώνυμος και ΑΔΜΗΕ είχαν συμφωνήσει για την αποπεράτωση από τον ΑΔΜΗΕ Οικοτροφείου στο Αίγιο επένδυσης 700.000 ευρώ. Έτσι, τα έργα ξεκίνησαν την προηγούμενη Τετάρτη και όλα έδειχναν πως αυτήν τη φορά οι καλόγριες έχουν υποχωρήσει… Όμως οι πέντε καλόγριες έπιασαν στον… ύπνο τον ΑΔΜΗΕ, το υπουργείο, ακόμη και τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και ενώ όλοι νόμιζαν ότι αυτές έχουν πια υποχωρήσει και δεν θα δημιουργήσουν άλλο πρόβλημα, εκείνες έκαναν την κίνηση έκπληξη: Κατέθεσαν, την Παρασκευή που πέρασε, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των εργασιών του ΑΔΜΗΕ και κέρδισαν προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 16 Δεκεμβρίου! Και το έκαναν αυτό, παρότι είχε προκύψει συμφωνία για τη συνέχιση των εργασιών του ΑΔΜΗΕ με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι έχουν υποχωρήσει και πως δεν θα υπάρξει νέο εμπόδιο για το έργο.

Διαβάζοντας κάποιος όλα τα παραπάνω, στο ρεπορτάζ της κας Πρωτονοταρίου στο mononews.gr όπως προαναφέραμε, προκύπτουν κάποια ερωτήματα:

  • Γνωρίζει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων όλα τα παραπάνω;
  • Αν όχι τι προτίθεται να κάνει με δεδομένο ότι η μονή των Αγίων Θεοδώρων ανήκει στο Δήμο Καλαβρύτων;
  • Αν ναι γιατί εκχώρησε τα αντισταθμιστικά στην Μητρόπολη Καλαβρύτων; Υπήρξε κάποια συμφωνία χωρίς να το γνωρίζουν οι δημότες;
  • Ποια η θέση της αντιπολίτευσης του Δήμου;
  • Τι θέση παίρνουν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων που οι πυλώνες διέρχονται από τα χωριά τους;

Θα επανέλθουμε σύντομα στο συγκεκριμένο θέμα. Προς το παρόν να θυμηθούμε, έτσι για την ιστορία, ότι ο Θανάσης προεκλογικά έλεγε:

Δάση φυσικού κάλλους, το δάσος της Κάνισκας, τα χωριά μας Κέρτεζη, Μπούμπουκα, Μάνεσι, Τρεχλό, Μποντιάδες και άλλα χωριά, θα πληρώσουν την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής του κυρίου Λαζουρά.

Εμείς δε θα το επιτρέψουμε.

Την επομένη των εκλογών θα επαναδιαπραγματευτούμε το θέμα που δημιουργήθηκε.

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.