Πρόταση για τη δημιουργία Τυροκομικής Σχολής σε μία εκ των δημοτικών ενοτήτων Κλειτορίας ή Παΐων.

Β. Αποστολόπουλος

Καιρό τώρα ακούμε, δυστυχώς όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων όχι άδικα, διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής της Δ.Ε. Κλειτορίας, ότι όσον αφορά τα έργα στο Δήμο Καλαβρύτων, αυτά που ήδη γίνονται και αυτά που πρόκειται να γίνουν, τη μερίδα του λέοντος λαμβάνει πάντα η πόλη των Καλαβρύτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες.

Τραγική επιβεβαίωση αυτών που υποστηρίζουν οι κάτοικοι, αποτελούν κι αυτά που διαβάζουμε στο χθεσινό δελτίο τύπου του Δήμου Καλαβρύτων, που αφορά την αξιοποίηση των Μαθητικών Εστιών Καλαβρύτων και Κλειτορίας. Διαβάζουμε λοιπόν ότι, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Κωνσταντίνο Δέρβο, παρουσία μάλιστα και του εκ Κλειτορίας καταγόμενο, Προϊστάμενο Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου και Διευθυντή της Μαθητικής Εστίας Κλειτορίας Καλαβρύτων, κ. Νικόλαο Τσάμη, (ο τίτλος για τον κ. Τσάμη είναι ακριβώς όπως τον διαβάζουμε στο δελτίο τύπου του Δήμου Καλαβρύτων), πρότεινε να στεγαστούν στην Μαθητική Εστία Καλαβρύτων, τόσο το Πλανητάριο που θα φιλοξενεί το τηλεσκόπιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «Αρίσταρχος», όσο και η υπό δημιουργία Τυροκομική Σχολή.

Να σημειώσουμε εδώ ότι την Τυροκομική Σχολή, υποσχέθηκε να στηρίξει η κα Γιάννα Αγγελοπούλου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στα Καλάβρυτα.

Δεν γνωρίζουμε αν πάρθηκε κάποια απόφαση στο να προταθεί η Μαθητική Εστία Καλαβρύτων για τη φιλοξενία της Τυροκομικής Σχολής, η αν ο κος Παπαδόπουλος αποφάσισε αυτοβούλως, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του, όπως συνηθίζει να το κάνει άλλωστε, τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του.

Πάντως αν τα πράγματα δεν είναι έτσι και ρωτήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, είναι νομίζω ενδιαφέρον να μάθουμε τη θέση καθενός εξ αυτών και ιδιαίτερα την άποψη αυτών της Δ.Ε. Κλειτορίας, της Αροανίας και της... "έσω χώρας" όπως χαρακτηριστικά αποκαλούσε τη Δ.Ε. Παΐων ο κ. Παπαδόπουλος προεκλογικά, τότε που τους "χάϊδευε τα αυτιά" προς "άγρα ψήφων".

Τα λέω όλα αυτά επειδή, προσωπική μου άποψη είναι ότι, η Τυροκομική Σχολή θα πρέπει να φιλοξενηθεί είτε στη Δ.Ε. Κλειτορίας είτε στη Δ.Ε. Παΐων. 

Καιρός είναι να γίνει και σε αυτές τις περιοχές ένα αναπτυξιακό έργο.

Πρέπει να δοθεί μία τονωτική "ένεση" στην οικονομία τους και μια ευκαιρία στους νέους να μείνουν στον τόπο τους.

Αν πάρουμε για παράδειγμα τη γαλακτοκομική σχολή των Ιωαννίνων, κάθε χρόνο στην περιοχή θα φιλοξενούνται σπουδαστές από ολόκληρη τη χώρα, γεγονός που θα τονώσει ακόμα περισσότερο, όχι μόνο την οικονομία αλλά και την πολιτιστική δραστηριότητα της περιοχής που τελικά θα επιλεγεί.

Περιμένουμε να ακούσουμε την άποψη των συμβούλων των δημοτικών ενοτήτων αυτών, ανεξαρτήτου δημοτικής παράταξης και να στηρίξουμε μια τέτοια πρόταση με όλες μας τις δυνάμεις. 

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.