Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...

"Το ζήτημα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα δεν είναι μόνο ανοικτό. Είναι ορθάνοικτο. Είναι νομικά βάσιμο, είναι έγκυρο και τεκμηριωμένο, είναι απαράγραπτο, είναι απόλυτα ενεργό και έχει την πιο στέρεη πολιτική και ηθική νομιμοποίηση που μπορεί να έχει μια διεκδίκηση", υπογράμμισε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, κατά την τοποθέτηση του στη συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, το απόγευμα της Κυριακής, στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλάβρυτων.

Προλείανε έτσι το έδαφος, ώστε να ακούσουμε και από τον τεως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στην επίσημη ομιλία του χθες, στην 78η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ότι, "οι αξιώσεις μας, από τις οποίες ουδέποτε και καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουμε παραιτηθεί, είναι πάντα νομικώς ενεργές –πράγμα που σημαίνει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής- και δικαστικώς επιδιώξιμες.".

Πράγματα δηλαδή, γνωστά και χιλιοειπωμένα.

Σύμφωνα με όσα είχε γράψει στο KNet ο φίλος και συμπατριώτης, έγκριτος νομικός Τάκης Χριστοδούλου (διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ), "Το πρόβλημα δεν είναι ότι  στερούνται νομικής βάσης οι αξιώσεις  των θυμάτων για αποζημιώσεις από το Γερμανικό Δημόσιο και ούτε  τίθεται θέμα παραγραφής των. Το πρόβλημα είναι στο πως γίνεται στην πράξη να επιδιωχθούν δικαστικά αυτές. Γνωρίζουμε πλέον  όλοι, ότι το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο έχει αποφανθεί ότι είναι αναρμόδια τα Ελληνικά Δικαστήρια να εκδικάσουν τέτοια αιτήματα κατά του Γερμανικού Δημοσίου. Επίσης γνωρίζουμε, ότι και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, έχει αναγνωρίσει το δικαίωμα της ετεροδικίας στο  Γερμανικό Δημόσιο. Όπως την ίδια θέση έχει και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μάλιστα  σε υπόθεση Καλαβρυτινών Θυμάτων!!! ...όμως το θέμα είναι ότι η έννομη τάξη και ο πολιτισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας προσκαλεί να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας στα Γερμανικά Δικαστήρια, όπερ εν τοις πράγμασι πολλαπλώς αδύνατον.".

Δεν τα γνώριζε αυτά ο κ. Παπαδόπουλος;

Άποψή μου είναι ότι προφανώς, και τα γνώριζε και τα γνωρίζει.

Γιατί όμως στην τοποθέτησή του στην συζήτηση που διοργάνωσε η Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 78 χρόνια απ’ το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα δεν το ανέφερε;

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...

 

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.