Μήπως ξεχάσαμε το Μίμη;

Την Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021, στην 2η τακτική συνεδρίαση, του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων, ο δημοτικός σύμβουλος Ευθύμιος Τζόβολος, έκανε πρόταση για ονοματοδοσία οδού της πόλης των Καλαβρύτων σε οδό 21ης Μαρτίου.

Να ονομαστεί δηλαδή κάποιος δρόμος της πόλης των Καλαβρύτων με την ημερομηνία απελευθέρωσης της πόλης μας, όπως συμβαίνει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Πολύ σωστή πρόταση και κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να υπενθυμίσω παλαιότερη πρόταση του συμπατριώτη μας Δημήτρη Κατσικόπουλου, προς τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Αθαν. Παπαδόπουλο, να εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα, για ενημέρωση και λήψη απόφασης, που θα αφορά τιμητική εκδήλωση στη μνήμη και ονοματοδοσία οδού, στη μνήμη του συμπατριώτη μας, αφανή ήρωα, Δημήτρη (Μίμη) Κυριακόπουλου.

Να υπενθυμίσουμε για όσους δεν γνωρίζουν, ότι ο Δημήτρης (Μίμης) Κυριακόπουλος, γεννηθείς το 1935, δολοφονήθηκε από τα ενεργούμενα όργανα της χούντας των Συνταγματαρχών, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973. Συγκεκριμένα, χτυπήθηκε την 17/11/1973 με γκλοπ στο κρανίο. Δεν πήγε στο νοσοκομείο από φόβο μήπως συλληφθεί από την ΕΣΑ. Απεβίωσε την επόμενη ημέρα 18/11/1973 και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Περιστερίου. Ο πατέρας του Αντώνιος Κυριακόπουλος, ο οποίος είχε οκτώ παιδιά, εκτελέσθηκε από τους Γερμανούς στα Καλάβρυτα κατά το Ολοκαύτωμα της 13/12/1943.

Ίσως είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του, θεωρώντας ότι είναι καθήκον και χρέος της Δημοτικής Αρχής να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή στον Αφανή αυτό Ήρωα.

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.