Μήπως έχει αλλάξει κάτι και δεν το ξέρω;

Διαβάζουμε σε τοπικό ιστότοπο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουμε δει κάποια επίσημη ανακοίνωση γι αυτό κρατάμε κάποια επιφύλαξη, ότι την Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, θα πραγματοποιηθεί στα Καλάβρυτα, στο "ΠΕΤΡΙΝΟ", ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ, με τίτλο «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: 200 χρόνια, η πρώτη ελεύθερη πόλη», με ισχυρές συμμέτοχες εισηγητών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Διοργανωτές του Συνεδρίου, φέρονται να είναι, η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ  και η ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ.

Διαβάζουμε επίσης, ότι την κεντρική εισήγηση θα αναπτύξει ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, Νομικός, Αναπληρωτής Καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Βουλευτής Α' Αθηνών, ενώ επίσης εισήγηση θα κάνει για την Προεδρία της Κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.

Αυτό όμως που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι στο πάνελ των εισηγητών θα βρίσκεται και ο κύριος Γιώργος Καραμπελιάς, Συγγραφέας, εκδότης, δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής!

Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για το γνωστό εκδότη και αρχισυντάκτη του διμηνιαίου περιοδικού «Άρδην» και της μηνιαίας εφημερίδας Ρήξη.

Αν πρόκειται όμως γι' αυτό το πρόσωπο, ας δούμε κάποια σημεία της πολιτικής του δράσης, από το γνωστό ιστότοπο wikipedia.

Αρχικά ανήκε στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και κινούνταν στο χώρο του μαοϊκού εργατισμού, στα μέσα της δεκαετίας του '70 και της αυτονομίας, από το τέλος της δεκαετίας του '70 ως τις αρχές της επόμενης. Από το 1979 έως το 1993 εξέδιδε το περιοδικό Ρήξη.

Παρέστη ως μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα στη δίκη της 17 Νοέμβρη, όπου ερωτήθηκε και κατέθεσε για τα πολιτικά κίνητρα της δράσης της οργάνωσης!

Τον Νοέμβριο του 2016, ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που ίδρυσαν το Κίνημα Άρδην. Το 2019, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κατήλθε υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων με την κίνηση «Αθήνα για την Ελλάδα», επιτυγχάνοντας να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με την υποστήριξη - πέραν του Κινήματος Άρδην - της Ένωσης Κεντρώων, της Δημοκρατικής Αναγέννησης και άλλων μικρότερων κινήσεων (Ελληνική Πολιτική Συνείδηση, Πατριωτική Συσπείρωση, Πανελλήνιο Προοδευτικό Κίνημα και Πρωτοβουλία της 14ης Μάη).

Λόγω των θέσεών του σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής (μακεδονικό, βορειοηπειρωτικό, κυπριακό), καθώς και σε ζητήματα ταυτοτήτων, συγκαταλέγεται σε μια ομάδα διανοούμενων και πολιτικών που εκφράζουν μια μορφή αριστερόστροφου εθνικισμού, συνδυάζοντας την Ορθοδοξία με την εναντίωση στην παγκοσμιοποίηση και εθνικιστικές ιδέες, εκφρασμένες με αριστερή ορολογία.

Με δεδομένο ότι, όπως προαναφέραμε, στο συνέδριο πρόκειται να συμμετάσχουν δύο αξιόλογα στελέχη της ΝΔ, ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, γνωρίζοντας και τις θέσεις της ΝΔ για την 17Ν και τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αναρωτιόμουν πως είναι δυνατόν αυτοί οι δύο να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι, έστω και συνεδριακό, με έναν υπερασπιστή της 17 Νοέμβρη.

Μήπως έχει αλλάξει κάτι και δεν το ξέρω;  

Όπως και να έχει όμως, επειδή φαντάζομαι την ίδια απορία θα έχουν και πολλοί συμπατριώτες μας, είτε έχουν στηρίξει τη ΝΔ είτε όχι, να περιμένουμε να δούμε κάποια ανακοίνωση από την Τ.Ο. ΝΔ Καλαβρύτων;

Άραγε κάποιοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης του Δήμου, που "κατηγορούσαν" πέρυσι τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κούκιο, για δήθεν "συριζικοποίηση" του Δήμου, όταν αυτός επέλεξε τον Διονύση Τσακνή να δημιουργήσει το έργο "ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ", που παρουσιάστηκε στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων με την γνωστή επιτυχία, έχουν να να μας πουν κάτι;

Μάλλον όχι... Γιατί τώρα που απόκτησαν επιπλέον "αρμοδιότητες", ισχύει το... "η σιωπή είναι μισθός", με ότι αυτό συνεπάγεται...

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.