Μετά το φιάσκο του Οδοντωτού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις επόμενες κινήσεις

Μετά το διαφαινόμενο μέχρι στιγμής φιάσκο της Δημοτικής Αρχής του Θανάση Παπαδόπουλου στο θέμα της επέκτασης της γραμμής του Οδοντωτού προς Αγία Λαύρα και Χιονοδρομικό, εύχομαι εκεί στο Δήμο Καλαβρύτων να κατάλαβαν ότι για να ωριμάσει και να προχωρήσει ένα έργο, δεν αρκούν μόνο τα ευχολόγια και οι καλές προθέσεις.

Χρειάζεται ρεαλιστικότητα και προσγείωση στην πραγματικότητα, σχεδιασμός, μεθοδικότητα, καθώς και προσεκτική μελέτη για τις επόμενες κινήσεις.

Κατά την άποψή μου ένα έργο το οποίο σιγά σιγά δείχνει να ωριμάζει, είναι αυτό του "Πλανητάριου" που σχεδιάζεται να γίνει στον χώρο της μαθητικής εστίας των Καλαβρύτων. Έχει δοθεί έγκριση από το Ινστιτούτο Διά Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης, καθώς και από το Υπουργείο Παιδείας. Όπως μαθαίνουμε ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ και η μελέτη του ολοκληρώνεται σύντομα από την Περιφέρεια η οποία και το στηρίζει. Θα χρηματοδοτηθεί κυρίως μέσω του ΕΣΠΑ 2021 - 2027.

Πρέπει επίσης να έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του  Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Δήμου Καλαβρύτων, ενώ η συγκεκριμένη πρωτοβουλία φέρει και την έγκριση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Έχοντας ένα "κακό προηγούμενο" από τις μέχρι τώρα κινήσεις του Δήμου που οδήγησαν άλλα έργα στο να χαθούν, παράδειγμα η γραμμή του Οδοντωτού, γίνεται κατανοητό, ότι για να προχωρήσει το "Πλανητάριο" και να γίνει πραγματικότητα, χρειάζονται από πλευράς δημοτικής αρχής, σοβαρότητασυνέπειακινήσεις σχεδιασμένες και σωστά μελετημένες.

Πρέπει να μείνουν στην άκρη ανώφελες ενέργειες, όπως αυτές του εντυπωσιασμού, προσπάθειες αυτοπροβολής και δημιουργίας άλλοθι για μετακύλιση ευθυνών σε περίπτωση αποτυχίας στα ΜΜΕ, τοπικά blog, εφημερίδες, δημοτικούς συμβούλους κ.λ.π.

Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους κι εσείς πρέπει να κάνετε τη δική σας κύριοι της δημοτικής αρχής.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς!

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.