Με αφορμή τον σημερινό ισχυρό σεισμό των 7,2 ρίχτερ που ταρακούνησε τη Δημοκρατία της Αϊτής

Β. Αποστολόπουλος

Θυμόμαστε το απόγευμα της Κυριακής 21 Μαρτίου 2021, που έγινε στο Πολύκεντρο του Δήμου Καλαβρύτων, τιμητική εκδήλωση για την δημοκρατία της Αϊτής, της 1ης χώρας που αναγνώρισε τον Ελληνικό αγώνα για ανεξαρτησία.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα τότε του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν η παρακίνηση όλων των Δήμων της χώρας ώστε να συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό που θα δοθεί στην Δημοκρατία της Αϊτής για την ολοκλήρωση ενός κοινωφελούς έργου το οποίο και θα βοηθήσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Με αφορμή την σημερινή ειδησεογραφία σύμφωνα με την οποία η χώρα δοκιμάζεται αφού,

  • Σε 227 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό των 7,2 Ρίχτερ που συγκλόνισε το πρωί την Αϊτή, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της χώρας.
  • Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι μετά το σεισμό.
  • Ενώ κάτοικοι και σωστικά συνεργεία προσπαθούν να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν πολίτες, μέσα από τα συντρίμμια των κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

Γεννούνται τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • πόσους δήμους της χώρας τελικά παρακινήσαμε ώστε να συγκεντρωθεί το σημαντικό ποσό που θα δοθεί στην Δημοκρατία της Αϊτής, που σίγουρα σήμερα το έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ;
  • ποιο είναι τελικά το σημαντικό ποσό που συγκεντρώθηκε;

Περιμένουμε απαντήσεις από το Δήμο Καλαβρύτων που διοργάνωσε την εκδήλωση...

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.