Με αφορμή την, για αρκετό διάστημα μη λειτουργία της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Καλαβρύτων.

Με αφορμή την για αρκετές ώρες και δίχως καμία ενημέρωση, μη λειτουργία της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Καλαβρύτων και την επαναλειτουργία της ύστερα από παρέμβαση τρίτων, θα ήθελα να μοιραστώ με τους αναγνώστες κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων στις 8 Σεπτεμβρίου, για την εκλογή του προεδρείου και των μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής, ο νέος Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος σε σύντομη ομιλία του προς τα μέλη είπε χαρακτηριστικά, "...ξεκινάμε την εφαρμογή του προγράμματός μας για τα επόμενα 4 χρόνια".

Σε άλλο δε σημείο της ομιλίας του τόνισε, "...Είμαστε αποφασισμένοι : Με την έμφαση στις νέες τεχνολογίες και  Με την εξωστρέφεια σε κάθε μορφή δράσης, να κινητοποιήσουμε, να εμπνεύσουμε ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...".

Δίχως καμία "διάθεση κριτικής", προς το παρόν τουλάχιστον, θα ήθελα να σταθώ στις δύο φράσεις του Δημάρχου: έμφαση στις νέες τεχνολογίες και... εξωστρέφεια σε κάθε μορφή δράσης, και να προβληματιστώ για τα εξής...

Πέρα από την ενημέρωση, το κυριότερο "εργαλείο" για την εξωστρέφεια και η σημαντικότερη "βιτρίνα" για την προώθηση και, γιατί όχι την διαφήμιση των νέων τεχνολογιών ενός υγιούς Δήμου ή Οργανισμού, αποτελεί η ιστοσελίδα.

Αν προσθέσουμε και την αξιοπιστία, ή την εύκολη πρόσβαση, την διαφήμιση, την εξοικονόμηση του χρόνου και την εξυπηρέτηση των δημοτών, μπορεί ο καθένας να καταλάβει τη σημασία της. 

Στο Δήμο Καλαβρύτων, λειτουργεί από το 2013 επίσημη ιστοσελίδα, η οποία στοίχισε, σύμφωνα με στοιχεία από τη Διαύγεια, το ποσό των 22.000 ευρώ!!!, το οποίο αναλύεται ως εξής: 

12.ooo ευρώ για την δημιουργία της, 

5.000 ευρώ για τη συλλογή, καταγραφή και ψηφιοποίηση ιστορικών και τουριστικών στοιχείων Δήμου, για τις Δ.Ε. Αροανίας, Κλειτορίας και Παΐων για τον εμπλουτισμό της και, 

5.000 ευρώ για τη συλλογή, καταγραφή και ψηφιοποίησης ιστορικών και τουριστικών στοιχείων Δήμου, για τη Δ.Ε. Καλαβρύτων πάλι για τον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας.

Επιπλέον κάθε χρόνο δίδεται το ποσό των 200 ευρώ για τη φιλοξενία της. Όλα αυτά βέβαια όπως εύκολα μπορεί να μαντέψει ο καθένας, με απευθείας αναθέσεις Λαζουρά!!! 

Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα, με την μορφή της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Καλαβρύτων στη διεύθυνση www.kalavrita.gr, να μην μπορεί να εμπνεύσει, όχι "ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" όπως πολύ σωστά προσδοκά ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθ. Παπαδόπουλος, αλλά ούτε και... τους ίδιους τους δημιουργούς της!!! 

Απουσιάζει από την πρώτη σελίδα, ακόμα και το μήνυμα του Δημάρχου, χωρίς βέβαια να έχει καμία ευθύνη και γι αυτό ο κ. Παπαδόπουλος. 

Μήπως, λέω μήπως, πρέπει να κάνει κάτι και γι αυτό ο Δήμαρχος, για να μην αδικεί τον εαυτό του με την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω; 

...και δεν εννοώ μόνο το θέμα της ιστοσελίδας αλλά και τη γενικότερη οργάνωση εκεί στο Δήμο.

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.