Το λίγο, που πνίγει τον Θανάση

Έχουν περάσει ήδη τέσσερις μήνες από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Μαΐου και ένας μήνας από τότε που η νέα δημοτική αρχή του Θανάση Παπαδόπουλου ανέλαβε επίσημα το τιμόνι του Δήμου Καλαβρύτων.

Είναι πλέον καιρός, αφού πέρασαν οι χαρές και τα πανηγύρια, οι γιορτές και τα επινίκια, να δούμε τι έγινε όλο αυτό το διάστημα στο Δήμο, ή αν άλλαξε κάτι, έστω και το ελάχιστο, γιατί σιγά σιγά πρέπει να γίνεται “προς πάσα κατεύθυνση” κατανοητό, ότι η περίοδος χάριτος τελείωσε.

Να υπενθυμίσω εδώ ότι το σύνθημα του Θανάση σε όλη την προεκλογική περίοδο ήταν, να διώξουμε το “λίγο”, και εννοούσε την παράταξη Λαζουρά, που δεν ταιριάζει στον τόπο μας. 

Δυστυχώς, όμως το “λίγο”, όχι μόνο δεν αποτελεί και σήμερα που μιλάμε παρελθόν, αλλά κινδυνεύει να “πνίξει” και να αφομοιώσει το Θανάση και μαζί με αυτόν και όποιους από τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέχθηκαν με την παράταξη Παπαδόπουλου, αποδειχθεί ότι “σφυρίζουν αδιάφορα”. 

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος. 

Οι τρεις μήνες του καλοκαιριού πέρασαν τελείως ανεκμετάλλευτοι με ευθύνη Παπαδόπουλου. 

Η επικοινωνία με τους ανθρώπους του συνδυασμού του αλλά και τους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, τους συνδημότες μας, ανύπαρκτη. Ήταν τότε που προσπάθησα, εγώ τουλάχιστον, να... “κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου” με ένα άρθρο που είχε τον τίτλο: “Αλαζονεία και Υπεροψία βλάπτουν σοβαρά την εξουσία…

Αντίθετα οι άνθρωποι της παράταξης Λαζουρά, φρόντισαν να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το διάστημα αυτό, και στο όνομα ενός, δήθεν κατά τη γνώμη μου, κλίματος συναίνεσης και συνεργασίας, έπιασαν το Θανάση στον ύπνο και του φόρτωσαν, αφού στην ουσία δεν του έδωσαν καν τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί, τη σύμβαση για την Ανάπλαση ιστορικού, εμπορικού και τουριστικού Κέντρου Καλαβρύτων που ανέρχεται στο ποσό των 645.808,08.

Και λέω τον έπιασαν στον ύπνο, γιατί δεν τολμώ, προς το παρόν τουλάχιστον, να σκεφτώ, ότι υπάρχει άλλου είδους συμφωνία, κάτω από το τραπέζι, μεταξύ Παπαδόπουλου Λαζουρά. 

Παράλληλα, κάποιοι άλλοι της παράταξης Λαζουρά, δίνοντάς τους ο ίδιος ο Παπαδόπουλος το δικαίωμα να τον εκθέσουν, με το να τους διατηρεί ακόμα και σήμερα στις θέσεις τους, επιδίωξαν και κατάφεραν, σε συνεργασία με δημοτικό σύμβουλο της πρώην συμπολίτευσης και σημερινής αντιπολίτευσης, να “ανεβάσουν” στη Διαύγεια το τελευταίο διάστημα, δηλαδή το έτος 2019 από Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, πράξεις για παλιές, απευθείας φυσικά αναθέσεις, έτους 2017, τα τιμολόγια των οποίων έχουν ήδη εξοφληθεί από το 2017!!! 

Γιατί άραγε τώρα και όχι τότε;

Είναι η ενέργεια αυτή "εντός ορίων νομιμότητος" που λένε και οι νομικοί;

Αλλά για το θέμα αυτό θα αναφερθώ πιο συγκεκριμένα και με ονόματα, σύντομα. 

Προς το παρόν θέλω να επισημάνω, ότι για αναρτήσεις στη Διαύγεια μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2019, φέρει ολόκληρη την ευθύνη ο νέος Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθ. Παπαδόπουλος. 

Έτσι λένε οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης...

Αυτοί που προεκλογικά ο κ. Παπαδόπουλος έλεγε, ότι θα φέρει για να ελέγξουν τις απευθείας αναθέσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

 

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.