Το "κύκνειο άσμα" του Οδοντωτού;

Ζήτημα ημερών είναι η επανέναρξη των δρομολογίων της γραμμής του προαστιακού Κιάτο - Αίγιο, αφού σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του καλοκαιριού.

Σε πλήρη ακινησία όμως βρίσκεται και ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος, χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια ανακοίνωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το πότε αναμένεται να ξεκινήσουν τα αντίστοιχα δρομολόγια της γραμμής Διακοπτό - Καλάβρυτα.

Γνωρίζοντας τη σημασία της γραμμής για τα Καλάβρυτα και τον τουρισμό, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση τα όσα αναφέρει ο κ. Γιάννης Καραπαναγιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Σιδηροδρόμου και δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο kalavrytanews. 

«Εκτιμούμε ότι, ιδιαίτερα όσον αφορά το Τρενάκι Διακοπτό – Καλάβρυτα που ανήκει κατά βάση στα τουριστικά μέσα μεταφοράς και αναψυχής, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ακόμη σε αναμονή της ζήτησης από τα Πρακτορεία Ταξιδιών στο εσωτερικό, παράλληλα με την επιστροφή των ξένων τουριστών στο "Ελ. Βενιζέλος". Μπορεί, όσο καθυστερεί η επιστροφή της κύριας μάζας των τουριστών, να κερδίζουμε χρόνο για τον εμβολιασμό όμως το Τρενάκι είναι ένα εποχικό μέσο και κάθε Σ/Κ που χάνεται υπάρχει απώλεια εσόδων για τις επιχειρήσεις και την εταιρεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραπαναγιώτης.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, αφήνω στην άκρη τόσο τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, αφού έχουμε ξαναγράψει πως αντιμετώπισαν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο όταν πήγε να... διαπραγματευθεί (τουλάχιστον έτσι νόμιζε) την επέκταση της γραμμής του Οδοντωτού στην Αγία Λαύρα, όσο και τον τουριστικό σχεδιασμό σε επίπεδο Δήμου που... θυμίζει παιδική χαρά και εκφράζω την άποψη ότι οι ξενοδόχοι και γενικά οι επιχειρηματίες του τουρισμού, ιδιαίτερα της πόλης των Καλαβρύτων, αλλά και ολόκληρου του Δήμου, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ πριν να είναι αργά.

Το τι και το πως οι ίδιοι το γνωρίζουν καλύτερα.

Φοβάμαι όμως, ότι αυτό που ακούγεται τις τελευταίες μέρες, ότι δηλαδή ο Οδοντωτός σχεδιάζεται να λειτουργεί μόνο Σαββατοκύριακα και αργίες, θα αποτελέσει και το... "κύκνειο άσμα του".

Όσο για την... "ατραξιόν του Μουτζούρη", ας την αφήσουμε για τα... 300 χρόνια από το 1821!!!

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.