Κλείσιμο τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία. Πως αντέδρασαν άλλοι Δήμοι και πως ο Δήμος Καλαβρύτων

Εδώ και αρκετό καιρό γνωρίζαμε την πρόθεση της τράπεζας Πειραιώς να σταματήσει η λειτουργία του υποκαταστήματος στην Κλειτορία, πράγμα το οποίο τελικά έγινε. Από πλευράς δήμου Καλαβρύτων, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κλειτορίας κ. Σωτήρης Δουκλιάς, ξεκίνησε μια σειρά ενεργειών, με υπομνήματα προς τους βουλευτές του νομού, διαμαρτυρίες προς την διοίκηση της τράπεζας, προκειμένου η τράπεζα να ματαιώσει την απόφασή της. Το ίδιο και ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, όπου ο πρόεδρος κ. Παύλος Σατολιάς, με μια σειρά επαφών με τη διοίκηση της τράπεζας, μέσω υπομνημάτων, τους εξέθετε τα μείζονα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι, σε περίπτωση αναστολής της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Κλειτορίας. Εντύπωση προκάλεσε όμως στους δημότες του δήμου Καλαβρύτων και ιδιαίτερα στην περιοχή της Κλειτορίας, η απουσία ενεργειών και συντονισμού αντιδράσεων, από πλευράς του δημάρχου Καλαβρύτων κ. Αθ. Παπαδόπουλου, ο οποίος μάλλον έδειξε να μην αντιλαμβάνεται το πρόβλημα. Εκτός και αν θεωρήσει κάποιος συντονισμένη αντίδραση, το γεγονός ότι στην τελευταία επίσκεψη του Γεωργίου Παπανδρέου στα Καλάβρυτα, ο κ. Παπαδόπουλος τον... κατέστησε κοινωνό του συγκεκριμένου προβλήματος! Πιστεύω να μην περίμενε λύση από τον κ. Παπανδρέου ο δήμαρχος και να το έκανε απλά για το θεαθήναι, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, είναι αυτό που λέμε... “η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!” Βέβαια για να πούμε τα πράγματα ως έχουν, η τράπεζα, ιδιωτικός οργανισμός γαρ, έκρινε ως μη συμφέρουσα τη λειτουργία του υποκαταστήματος στην Κλειτορία και το έκλεισε. Εσύ όμως σαν δήμος και σαν δήμαρχος, τι κάνεις για να εξασφαλίσεις τα συμφέροντα των δημοτών σου; Ας δούμε πως αντιμετώπισαν το πρόβλημα που είχαν με την ίδια τράπεζα, δήμαρχοι άλλων δήμων της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • τη συντονισμένη αντίδραση του δημάρχου Διστόμου-Αντίκυρας-Αράχωβας Γιάννη Σταθά και των βουλευτών του νομού Βοιωτίας Γιώτας Πούλου από το ΣΥΡΙΖΑ και Γιώργου Μουλκιώτη από το ΚΙΝΑΛ ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος της Τραπέζας Πειραιώς στο Δίστομο.  (Διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ από το asopichos.gr)
  • Την αντίδραση κατοίκων και δημάρχου του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, του οποίου ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης, σε επιστολή που απέστειλε προς την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, κάνει λόγο για πρωτοφανή εμπαιγμό προς την τοπική κοινωνία από τη Τράπεζα, που δείχνει όπως επισημαίνει, έλλειμμα ευαισθησίας. Ζητάει δε να ανακληθεί η απόφασή της, διαφορετικά όχι μόνο θα διακόψει ως δήμαρχος τη συνεργασία του Δήμου με την τράπεζα, αλλά θα αναλάβει πρωτοβουλία για άνοιγμα νέου καταστήματος από άλλο τραπεζικό ίδρυμα. (Διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ από το thepresident.gr)

Θα πει κάποιος τώρα, όλες αυτές οι αντιδράσεις είχαν κάποιο αποτέλεσμα για τους κατοίκους; 

Η απάντηση είναι πως μάλλον όχι, στην περίπτωση όμως του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, η τράπεζα Πειραιώς υπέστη και η ίδια συνέπειες, τις οποίες αν τις υφίσταντο και στους άλλους δήμους ίσως να το ξανασκεφτόταν σε ανάλογες περιπτώσεις. 

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.