Κάθε σύγκριση με τη δημοτική αρχή Παπαδόπουλου, μάλλον είναι περιττή...

Β. Αποστολόπουλος

Υπάρχουν δήμοι στην πατρίδα μας που σέβονται τον πολίτη, δήμαρχοι που συνεργάζονται με ανθρώπους που έχουν τεχνογνωσία, διεκδικούν και εξασφαλίζουν χρηματοδοτήσεις για την ανάπτυξη των πόλεων και την ποιότητα ζωής των πολιτών τους.

Ένας από αυτούς είναι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, που κάνει ένα ακόμα βήμα προς την βιώσιμη αστική ανάπτυξη και την εφαρμογή πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου πέτυχε την ένταξη και τη χρηματοδότηση του, με 379.918 € για την υλοποίηση του προγράμματος «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας».

Η πρόταση του Δήμου, που εγκρίθηκε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αφορά την προμήθεια 45 ηλεκτρικών ποδηλάτων και την εγκατάσταση 7 σημείων φόρτισής και στάθμευσής τους, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από Δημότες, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.  Στη μελέτη περιλαμβάνεται επίσης η λειτουργία ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος για τον Δήμο, που θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Το σύστημα θα δίνει στους πολίτες την δυνατότητα να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης και φόρτισης, τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Να σημειώσω εδώ ότι ο κ. Φωστηρόπουλος είναι 55 χρονών, εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 1994 και έκτοτε εκλέγεται ανελλιπώς. Στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 εκλέχθηκε Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου στο δεύτερο γύρο με ποσοστό 75,60% (ποσοστό πρώτου γύρου : 44,66%).

Κάθε σύγκριση με τον Δήμο Καλαβρύτων περιττή, αφού εμείς εδώ αρκούμεθα μάλλον σε... υπερήλικους δημάρχους που εξαντλούν όλη τη δραστηριότητά τους σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αγκαλίτσες και χαριεντίσματα.

Καλό Πάσχα!!!

 

α

 

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.