Κανένας σχεδιασμός από το Δήμο στην προσέλκυση " έστω κάποιων" από τους 500.000 Ρώσους τουρίστες που θα επισκεφτούν φέτος τη χώρα μας.

Ανεπαρκής αποδεικνύεται ο υπεύθυνος τουρισμού του Δήμου Καλαβρύτων

Σύμφωνα με άρθρο του  Αντώνη Τσιμπλάκη στην έντυπη έκδοση της "Ναυτεμπορικής", "Να πλησιάσει τα τουριστικά νούμερα του 2019, όσον αφορά τη Ρωσία, φιλοδοξεί φέτος η Ελλάδα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΕΟΤ, ο στόχος για φέτος είναι οι 500.000 Ρώσοι τουρίστες, ενώ το 2019, πριν ξεσπάσει η πανδημία, η χώρα μας φιλοξένησε περίπου 600.000 Ρώσους. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε συναντήσεις που είχε χθες στη Ρωσία ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα δέχεται τους Ρώσους τουρίστες που θα έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο Sputnik. Επίσης θα επιτρέπεται η χωρίς διατυπώσεις και καραντίνα είσοδος όσων είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν πιστοποιητικό ανοσίας ή αρνητικό τεστ κορονοϊού". 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Π", ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Κώστας Δαφαλιάς δηλώνει ότι "χάθηκε η ευκαιρία παγκόσμιας προβολής για τα Καλάβρυτα, όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα πολλά χρόνια...".

Πρόσφατα, ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα Αντρέι Μ. ΜΑΣΛΟΒ, σε χαιρετισμό που έστειλε στο Δήμαρχο Καλαβρύτων, με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά, ως κοινό Έτος Ιστορίας Ρωσίας Ελλάδας. Παρουσιάστηκε μοναδική ευκαιρία για το Δήμο Καλαβρύτων να εκμεταλλευτεί το γεγονός, ώστε σε συνεργασία με τους ξενοδόχους και από κοινού με τον Πρέσβη, να σχεδιαστούν δράσεις τουριστικής ανάδειξης των Καλαβρύτων, ειδικά στον τομέα του "θρησκευτικού τουρισμού" και στην προσέλκυση Ρώσων τουριστών. Για να γίνουν όμως όλα αυτά, χρειάζεται σχεδιασμό, οξυδέρκεια και γνώσεις. Στοιχεία που απουσιάζουν από τους ιθύνοντες του δήμου γι' αυτό κι άλλη μια ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη, με τον υπεύθυνο τουρισμού του Δήμου Καλαβρύτων κ. Λεωνίδα Βασιλόπουλο να αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ανεπαρκής.

Από αρκετό καιρό πριν, είχαμε διατυπώσει την άποψη, κρίνοντας και από το αποτέλεσμα, ότι πρέπει άμεσα να μπει τέλος στην "ενός ανδρός αρχή" στον τομέα του τουρισμού στο Δήμο Καλαβρύτων, προτείνοντας την άμεση συγκρότηση Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Καλαβρύτων, σύμφωνα με το Ν.3852/2010, με καθορισμένες αρμοδιότητες και κανόνες λειτουργίας. 

Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτούν;

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.