Καλές οι... προεκλογικές θεωρητικολογίες. Μήπως τώρα πρέπει να περάσουμε στην πράξη;

Β. Αποστολόπουλος

Με αφορμή την αυριανή Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης το "Περί Κατάρτισης και Ψήφισης του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) του Δήμου Καλαβρύτων, οικον. έτους 2020", αλλά και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 στην Πάτρα, μεταξύ της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις, αναφορικά με την απουσία έργων από την περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων, ενταγμένων στο τρέχων Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Να υπενθυμίσω ότι στο πρόγραμμα αυτό είναι ήδη ενταγμένα έργα όπως, η αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου της Πάτρας «Απόλλων», η μετατροπή των παλαιών Καπναποθηκών Παπαπέτρου στο Αγρίνιο σε Μουσείο και Πολυχώρο Εκδηλώσεων, η αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Στράτου, η αποκατάσταση του Ξενοκράτειου στο Μεσολόγγι και η μετατροπή του σε Μουσείο, η Ψηφιοποίηση Συλλογών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, η Αποκατάσταση και Αναβάθμιση του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο Δήμου Αγρινίου και το Σπίτι του Τουρίστα της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου που αφορά την υλοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών ολοκλήρωσης θεματικών τουριστικών διαδρομών της περιοχής του Μεσολογγίου.

Σημαντικά έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που πρόκειται να ενταχθούν είτε στη τρέχουσα, είτε και στην επόμενη προγραμματική περίοδο είναι, η ανάδειξη και ενοποίηση μνημείων του ιστορικού κέντρου της Πάτρας (Ρωμαϊκό Ωδείο, Ρωμαϊκός Ιππόδρομος, κλπ), η ολοκλήρωση της αναστύλωσης στο Αρχαίο Γυμνάσιο της Ολυμπίας και ο σχεδιασμός για την προστασία και αναστύλωση των γεφυριών του Αιτωλικού.

Εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι, ΚΑΝΕΝΑ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ δεν είναι ενταγμένο ή δεν προβλέπεται να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μακάρι να κάνω λάθος και να βρεθεί κάποιος να με διαψεύσει.

Ο Δήμος Καλαβρύτων δυστυχώς, με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής έχασε "το τραίνο" του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Άραγε δεν είχαμε εμείς ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ να εντάξουμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Δεν είχαμε Αρχαίους Λουσούς, Αρχαίο Kλείτωρα, Αρχαία Ψωφίδα, Κλήμα του Παυσανία κ.λ.π.;

Αυτά τα ολίγα για προβληματισμό, ενόψει της αυριανής Ειδικής Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Καλαβρύτων.

  • Με την ελπίδα ότι η νυν δημοτική αρχή θα προλάβει το επόμενο... τραίνο.
  • Για να μην ακούσουμε πάλι από κάποιους τις γνωστές προεκλογικές και δήθεν κοστολογημένες φλυαρίες - θεωρητικολογίες, για να μην τις χαρακτηρίσω αλλιώς και παρεξηγηθώ.
  • Για να δούμε αν κάποιος έχει να προτείνει συγκεκριμένες, ρεαλιστικές, κοστολογημένες και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις.
Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.