Έργο δια χειρός Περιφέρειας και ο νέος εξοπλισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων

Διαβάζουμε στο σημερινό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ότι, "...παραδόθηκαν χθες Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, καινούρια μηχανήματα αξίας 1 εκατ. ευρώ τα οποία θα συνεισφέρουν στην αναβάθμιση, βελτίωση και εκσυγχρονισμό του". 

Τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό, χρηματοδότησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Πρόκειται για την πρόταση χρηματοδότησης ύψους 20εκ. ευρώ, που είχε υποβληθεί το 2018, συνέταξε και ωρίμασε ο Δήμος Καλαβρύτων επί Δημαρχίας Λαζουρά και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων επί διεύθυνσης Λεων. Σπυρόπουλου. 

Η πρόταση αυτή είχε ψηφιστεί ομόφωνα, το Νοέμβριο του ίδιου έτους, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος, τότε που περιφερειάρχης ήταν ο Απόστολος Κατσιφάρας. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε και να λέμε τα πράγματα ως έχουν!

Για να φτάσουμε όμως στο σήμερα και να πανηγυρίζουμε την παραλαβή των νέων μηχανημάτων, χρειάστηκε η νέα Περιφερειακή αρχή του κ. Φαρμάκη, να δώσει μεγάλο καθημερινό αγώνα για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την επένδυση. Να θυμηθούμε τις δύο αρνητικές αποφάσεις δικαστικών σχηματισμών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τη δικαστική μάχη που δόθηκε στην Ολομέλεια του δικαστηρίου, με νομικό παραστάτη και τον πρώην Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουρά, για να κριθεί τελικά με μεγάλη πλειοψηφία, ότι η προμήθεια εξοπλισμού για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι νόμιμη, καθώς εντάσσεται στις αναπτυξιακού περιεχομένου αρμοδιότητες της Περιφέρειας. 

Ας είναι καλά λοιπόν η νέα Περιφερειακή Αρχή του κ. Φαρμάκη, που απέδειξε και στην πράξη ότι η Διοίκηση έχει συνέχεια, ακόμη κι αν ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυσκολίες που πηγάζουν από κακούς σχεδιασμούς.

Έργο δια χειρός Περιφέρειας κι αυτό δηλαδή...

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.