Το δις εξαμαρτείν... Νέα πρόσκληση από το Δήμο Καλαβρύτων για συλλογή υλικού τουριστικού ενδιαφέροντος

Στις 15 Απριλίου 2020, ο Δήμος Καλαβρύτων με σχετικό δελτίο τύπου, είχε απευθύνει πρόσκληση στους συλλόγους, τους φορείς, τους επιχειρηματίες αλλά και σε κάθε ιδιώτη της περιοχής μας, ορίζοντας μάλιστα και τους προέδρους των κοινοτήτων ως συντονιστές, προκειμένου να συγκεντρωθεί υλικό τουριστικού ενδιαφέροντος, πολιτιστικών, ιστορίας, λαογραφίας, παράδοσης, αρχιτεκτονικών, θρησκευτικών , μνημείων της φύσης κ.λ.π. Το υλικό αυτό θα στέλνονταν στο Δήμο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πλατφόρμας τουριστικού ενδιαφέροντος. Έγραφε τότε το δελτίο τύπου του Δήμου:

Καλούμε λοιπόν τους συλλόγους, τους φορείς, τους επιχειρηματίες και κάθε Καλαβρυτινό, να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια με την καταγραφή σε κάθε χωριό του δήμου μας όλων εκείνων των στοιχείων – τουριστικού ενδιαφέροντος, πολιτιστικών, ιστορίας, λαογραφίας, παράδοσης, αρχιτεκτονικών, θρησκευτικών , μνημείων της φύσης κ.λ.π. – που αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας και πρέπει να αναδειχθούν. Προτείνουμε, ο συντονισμός να γίνει από τους Προέδρους των Κοινοτήτων και το υλικό που θα προκύψει να σταλεί στο δήμο συγκεντρωτικά για κάθε χωριό στο e-mail: politistiki.kalavrita@gmail.com . (θα δοθούν προδιαγραφές- μέγεθος εικόνας, τύπος αρχείων κ.λ.π. – ώστε να γίνει ευκολότερο το έργο της ομάδας που θα υλοποιήσει το εγχείρημα). Επίσης παρακαλούμε τους συλλόγους να στείλουν στο ανωτέρω e-mail τα επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας τους καθώς και την σύνθεση των διοικητικών τους συμβουλίων, για να συμπληρωθεί/επικαιροποιηθεί ο κατάλογος των συλλογικών φορέων της περιοχής μας.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ: https://www.kalavrytanet.com/dimos-kalavryton-prosklisi-pros-syllogoys-syllogi-stoicheion/ Σε σχετικό άρθρο μου τότε, με τίτλο, "Καταγραφή και ψηφιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου μας. Ποιες προϋποθέσεις απαιτούνται." (Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://www.kalavrytanet.com/katagrafi-psifiopoiisi-ton-sygkritikon-pleonektimaton-dimoy-mas-poies-proypotheseis-apaitoyntai/) έγραφα σχετικά:

Για τη δημιουργία μιας τέτοιας εφαρμογής, πρέπει και απαιτείται να ακολουθηθούν τα διεθνή πρότυπα για την υλοποίησή της. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να γίνει η καταγραφή των απαιτήσεων, ο ακριβής προσδιορισμός του στόχου, η εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων, το χρονοδιάγραμμα, ο σχεδιασμός της, η προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού, η υλοποίηση, η δοκιμαστική εφαρμογή και τέλος, πριν γίνει η παράδοση στον τελικό χρήστη που δεν είναι άλλος από τον επισκέπτη της περιοχής μας, να έχει εξασφαλιστεί η δυνατότητα της επεκτασιμότητάς της, καθώς και η συντήρηση λογισμικού και υλικού.

Πιστεύω, πριν ζητηθεί από τους συλλόγους να συγκεντρώσουν και να παρέχουν στοιχεία για τα χωριά τους, να έχει προηγηθεί τουλάχιστον η καταγραφή των απαιτήσεων της εφαρμογής, η μελέτη κόστους και η εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της από πλευράς δήμου.

Τέλος, ελπίζω να έχουν ενημερωθεί σύλλογοι και φυσικά πρόσωπα, τόσο για το σκοπό του έργου και το χρονοδιάγραμμα, όσο και για το είδος και την ποιοτική ανάλυση των στοιχείων που καλούνται να παρέχουν.

Και το άρθρο έκλεινε με την επισήμανση, Αν δεν έχουν γίνει όλα τα παραπάνω που αποτελούν την, κατά τη γνώμη μου, ικανή και αναγκαία συνθήκη, τότε φοβάμαι πως η όλη προσπάθεια είναι καταδικασμένη να αποτύχει πριν καν ξεκινήσει…  Δυστυχώς τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε. Σήμερα, έξι μήνες μετά, ο Δήμος Καλαβρύτων, με νέα πρόσκληση που υπογράφεται από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού του Δήμου Καλαβρύτων και δημοτικό σύμβουλο κ. Λεωνίδα Βασιλόπουλο, απευθύνει πάλι το ίδιο κάλεσμα. Επαναλαμβάνω για ακόμα μια φορά...

Αν δεν έχουν γίνει όλα τα παραπάνω που αποτελούν την, κατά τη γνώμη μου, ικανή και αναγκαία συνθήκη, τότε φοβάμαι πως η όλη προσπάθεια είναι καταδικασμένη να αποτύχει πριν καν ξεκινήσει… 

Ας το καταλάβουν οι αρμόδιοι όσο είναι νωρίς, για να μην "κάνουν μπαλάκι" αύριο τις ευθύνες για τυχόν αποτυχία, στους προέδρους των κοινοτήτων, στους συλλόγους, στους φορείς, στους ιδιώτες, στον... παπά του χωριού, ή στον ενωματάρχη!!!

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.