Αλαζονεία και Υπεροψία βλάπτουν σοβαρά την εξουσία...

Με αφορμή τη λήξη της θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής και την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα, θα ήθελα να εκφράσω μερικές προσωπικές απόψεις σχετικά με την αιτία της βαριάς ήττας που υπέστη η παράταξη Λαζουρά, καθώς και το πως κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να πορευτεί ο νέος Δήμαρχος κ. Αθ. Παπαδόπουλος και οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, προκειμένου μετά το τέλος της τετραετίας να μην υποστούν και οι ίδιοι παρόμοια, ίσως και πιο οδυνηρά αποτελέσματα.

Καταρχάς να επισημάνω, όσο και αν ξενίζει κάποιους η άποψη μου, ότι δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι η προσωπικότητα Παπαδόπουλου, αυτή και μόνο αυτή, στάθηκε αρκετή για να χάσει η παράταξη Λαζουρά τις εκλογές. Άλλωστε η προϊστορία στο Δήμο Καλαβρύτων είχε δείξει, ότι ποτέ μέχρι σήμερα εν ενεργεία Δήμαρχος, δεν είχε χάσει εκλογές. Να μην ξεχνάμε και την “φθορά” που είχε υποστεί ο κ. Παπαδόπουλος όταν απέτυχε να επανεκλεγεί βουλευτής το 2012.

Βασικότεροι λοιπόν κατά τη γνώμη μου λόγοι που έφεραν την παράταξη Λαζουρά στην αντιπολίτευση, ήταν η αλαζονεία και η υπεροψία, που ο ίδιος και κάποιοι από τους συνεργάτες του έδειξαν, κατά τη διάρκεια της θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής, καθώς και κάποιες “ατυχείς μυστικές ή φανερές συνεργασίες” που επιχειρήθηκαν και που δεν είχαν την αποδοχή των πολιτών του Δήμου μας. Εμείς από εδώ τις είχαμε αναδείξει, τις είχαμε “στηλιτεύσει”, είχαμε προειδοποιήσει την απερχόμενη δημοτική αρχή για το... “τι μέλει γενέσθαι” και δυστυχώς γι αυτούς βγήκαμε αληθινοί. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα αν χρειαστεί...

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω λοιπόν ήταν, η παράταξη Παπαδόπουλου να πλαισιωθεί από αξιόλογους ανθρώπους, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και συνεργάτες, οι οποίοι έδωσαν μαζί, ή μάλλον δώσαμε μαζί, έναν κοινό αγώνα προκειμένου να φύγει η παράταξη Λαζουρά από το Δήμο με σκοπό ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.

Όπως όμως κυκλοφορεί στην “πιάτσα”, με πλάγιο τρόπο και παρά τις αντιδράσεις αρκετών νεοεκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και της πλειοψηφίας των δημοτών, κάποιοι επιχειρούν να “επιβάλλουν” τις ίδιες συνεργασίες και με την νέα δημοτική αρχή, ενόψει μάλιστα των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ελπίζουμε να μην είναι αλήθεια.

“Ηθικό” συμπέρασμα λοιπόν...

Αλαζονεία και Υπεροψία βλάπτουν σοβαρά την εξουσία!!!

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος
Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής
Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.